Tahitian Noni Juice
 
 
 
 
tahitian noni iridoider
Följ Nonnas blogg

Inspiration

Följande texter är Nonnas personliga reflektioner och representerar ej nödvändigtvis TNI ståndpunkter
Äldre Brev A.G.E Advanced Glycation Endprodukt
(15 Mars 2014)
Nyare Brev
Professor Stig Bengmark var professor i kirurgi vid Lunds Universitet fram till 1994, då han gick i pension. Sedan dess ägnar han sin mesta tid åt att studera sambandet mellan kost och hälsa. Vilket alltid har intresserat honom. 80 % av immunförsvaret är förlagt till tarmen, vilket gör att maten vi äter är avgörande för hälsan. Stig Bengmark sätter fingret på livsstilens och kostvanornas betydelse för hälsan, på ett delvis nytt sätt. Han säger, vill vi slippa diabetes t.ex, en sjukdom som ökar dramatiskt över hela världen, då är det en god idé att hålla nere A.G.E/A.L.E Advanced Glycation Endprodukt, bildas genom kemiska föreningar mellan proteiner och socker. Advanced Lipoxidation Endprodukt bildas genom kemiska föreningar mellan proteiner och fettsyror. Stig Bengmark menar att de flesta av vår tids sjukdomar t.ex.allergi, autoimmuna sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, stroke, kroniska hormonrubbningar, kroniska lever-lung- och njursjukdomar och tandlossning är alla förknippade med ett högt A.G.E/A.L.E. Liksom neurologiska sjukdomar som Alzheimers,Downs syndrom, skelett och ledsjukdomar,grön starr osv. Problemet är att nästan ingen känner till A.G.E/A.L.E. Inte ens läkarna, säger Stig Bengmark. Det är väl känt att det bildas transfetter och cancergifter i mat som hårdsteks eller upphettas till höga temperaturer. Men det bildas också A.G.E/A.L.E. Det är ingen nyhet. Det upptäcktes för 100 år sen av en fransk biokemist, Louis Camille Maillard. 1914 fick han Franska Medicinakademins pris för detta. Socker i kombination med proteiner som hettas upp bildar skadliga föreningar. Men inom den medicinska forskningen föll det i glömska, tills det började uppmärksammas på nytt omkring 1990. Internationell forskning visar att höga A.G.E nivåer i kroppen kommer att bli en avgörande biomarkör, precis som kontroll av blodtryck, blodsocker och BMI är idag. År 2013 inledde MORINDA ett avtal med företaget Diagnoptics. Skaparna av TruAge-scannern. Denna scanner mäter på ett enkelt sätt A.G.E-värdet. Om vi vill undvika ett högt A.G.E ska vi inte äta stekt, grillat och rostad mat. Coca. Fett från kött och mejerivaror. Spannmål- mejeriprodukter. Mjölkpulver är också mycket kraftigt A.G.E höjande. Det finns i alla färdig- halvfärdiga produkter, t.ex glass, välling, pizza, godis. Mjölk- o äggpulver finns i det mesta. Vill vi sänka vårt A.G.E, ska vi välja mat som kokas långsamt på svag värme. Ångkokt och syrabaserat är bra, liksom grönsaker, frukt och nötter. Det är givetvis en fördel att äta ekologiskt odlade frukter och grönsaker. Alla kemiska preparat höjer A.G.E-värdet. I tidskriften Alternativ Medicin Magazin, som finns på apotek och i hälsokostbutiker i USA, kan man läsa att bromsandet av kroppens åldrande process, börjar med en A.G.E kontroll. Dietisten Pat Baird skriver att vi kan sänka vår insulinnivå och blodtryck genom att justera vår diet och livsstil. Detsamma kan vi sänka A.G.E. Baird refererar också till iridoidernas gynnsamma effekt på vår A.G.E nivå. Hon skriver att iridoider är funna i nonifrukt, olivblad, körsbärskornell och blåbär. Med andra ord. Morindas Thrive Max. Professor Stig Bengmark är en av föreläsarna på MORINDAS kick off i Årsta/Stockholm, lördagen den 29 mars, kl 10.30-17.00. Pris 600:--. Är du intresserad, hör av dig.

Presenter
Oberoende produktkonsult för Tahitian Noni International
Tahitian Noni™ Original, Tahiti Trim® Plan 40®, TePoemä®, Moea®, Tahitea®, och TaHIRO™ är varumärken som tillhör Tahitian Noni International
©Tahitian Noni International. Alla rättigheter reserverade. Används med tillstånd.