Tahitian Noni Juice
 
 
 
 
tahitian noni iridoider
Följ Nonnas blogg

Inspiration

Följande texter är Nonnas personliga reflektioner och representerar ej nödvändigtvis TNI ståndpunkter
Äldre Brev professor Stig Bengmarks besök i Stockholm
(16 April 2014)
Nyare Brev
Utdrag från mina anteckningar vid professor Stig Bengmarks besök i Stockholm, Årsta den 29 mars 2014. Stig Bengmark var professor i kirurgi vid Lunds Universitet fram till 1994, då han gick i pension. Sedan dess ägnar han sin mesta tid åt att studera sambandet mellan kost och hälsa. Det senaste året har professor Bengmark, vid flera tillfällen varit synlig i media, där han uttalat sig om att det är vår tids kost som är anledningen till den sjukdomsutveckling som vi har. Professor Bengmark har sökt efter det som jag kallar det rätta ”människobränslet” i 30 år. Då jag för 12 år sen upplevde en stor skillnad i min kropp, då jag lade till Morindas noni , i min dagliga kost, föddes ambitionen att finna det optimala ”bränslet”. Den perfekta livsstilen. Under åren har jag, likt en svamp sugit i mig Morindas forskning. Min intuition har hela tiden bekräftat sanningshalten i det jag hört. Vilket inte var svårt, eftersom jag var klok nog att inse det logiska i, att en människas bränsle ska vara RENT, NATURLIGT och NÄRINGSRIKT. När nu Morinda bjöd in professor Bengmark, för att berätta om sina studior, så är Bengmarks studior, identiska, med den forskning som Morinda har gett mig, under årens lopp. REN, NATURLIG, NÄRINGSMAT MAT - MOTION - SÖMN samt VIKTEN AV ATT HÅLLA SITT AGE-VÄRDE LÅGT. (Advanced Glycation Endproduct). Den 85-årige professorn var mycket inspirerande och det är tydligt att han själv lever efter den kunskap som hans forskning gett honom. Här kommer delar av Stig Bengmarks föreläsning, som jag noterade, uppfattade och vill dela med mig av. - Högt AGE bereder vägen för många kroniska sjukdomar. Problemet är att nästan ingen känner till AGE/ALE. Inte ens läkarna. - Industriell hantering av växter, rostning, torkning, åtgärder för att förbättra smak och hållbarhet, skapar stora mängder AGE/ALE. - Förhöjda nivåer av olika AGE-substanser i kroppen finns vid så gott som alla kroniska sjukdomstillstånd: från allergi, alzheimer till diabetes, cancer, hjärt- kärl. Parkinson osv. - Myt att våra gener bestämmer om vi ska bli sjuka. 5-10 % av vårt DNA är genetiskt betingat. -90-95 % beror på vår livsstil. Det viktigaste är hur jag lever. Behandlar jag mina gener illa, då blir jag sjuk i förtid. - Ett flertal kroniska sjukdomar har under de senaste 150 åren ökat på ett nästan exponentiellt sätt. Under samma period har också våra livsmedelsvanor starkt förändrats. - Konsumtionen av mejeriprodukter är det som ökat mest dramatiskt, speciellt gäller det mjölkpulver och ost, som båda är ytterst rika på AGE. Intaget av ost har fördubblats de senaste 30 åren, från ca 4 kg per individ och år till 15 kg i USA och 19 kg i EU, år 2000. Bengmark refererade också till den franske biokemisten Maillards forskning, för vilket Maillard fick Franska Medicinakademins pris, år 1914, då han upptäckte att när födoämnen blandas och utsätts för höga temperaturer, bildas nya kemiska föreningar som är starkt inflammationsdrivande. AGE bildas. Advanced Glycation Endprodukt. Dysfunktionella proteiner. - Marängeffekten: När en maräng bakas, femtio-dubblas ett antal skadliga ämnen som bara funnits i små mängder i sockret och äggvitan från början. Dessa ämnen är starkt inflammationsframkallande. - INFLAMMATIONER SKAPAR KRONISKA SJUKDOMAR. - AGE bildas genom kemiska föreningar mellan proteiner och socker. Det bildas vid bestrålning, jonisering och mikrovågsbehandling och framför allt vid längre tids förvaring i rumstemperatur. - Studior visar att människor blir FRISKA genom att äta AGE sänkande kost. I en studio, blev 12 av 14 diabetiker friska på 6 månader, då de åt den AGE-sänkande kosten. Då de återgick till den tidigare kosten kom sjukdomen tillbaka. - Friska blev också överviktiga, sjuka gorillor, i en tysk djurpark, då kosten ändrades till grön. Detta skedde inte utan problem. Gorillorna protesterade till en början och vägrade äta den gröna kosten. De ville ha tillbaka den kost, som gjort dem sjuka. Men då de väl accepterade den nya kosten, tillfrisknade de efter hand. - Studior har visat att PSA-värdet sjunker då män övergår till grön kost. - Endotoxin är ett gift som bildas vid övervikt. Vid övervikt lägger sig gifterna från maten i fettet och endotoxin bildas. Grön mat tar bort överflödigt fett. För hälsans skull bör midjemåttet på kvinnor ligga under 75 cm. Hos män under 90. - Magnesium skyddar mot Endotoxin - Diabetiker lider oftast av magnesiumbrist. - Blodtrycksmediciner skadar tarmen. 80 % av immunförsvaret sitter i tarmen. - GLUTEN dödar tarmfloran. GLUTEN ger en läckande tarm. Hos ALLA. Fler och fler människor märker en hälsovinst, då de väljer att inte äta spannmålsprodukter. Genom att sluta äta bröd och pasta, har människor blivit friska, t.o.m. från epilepsi och alzheimer. Samma gäller vid ADHD diagnos. Alltfler idrottsmän väljer bort gluten och mejeriprodukter. - Var inte rädd för högt kolesterol. Hjärnan byggs på kolesterol. - D-vitaminbrist lider de flesta av. D-vitaminbrist ger för tidigt åldrande, allergi, alzheimer osv. - Omega 3 är bra för minnet. För mycket fruktos kan ge ”tappat” minne. - För 100 år sen innehöll jorden 85 % fler mineraler. - 80 % av maten i väst är artfrämmande. Hemligheten bakom en god hälsa. TILLBAKA till det NATURLIGA. TID för ÄTANDE. ÄT ”LITE” AV VARJE . 80 % GRÖNT - 10 % VEGETABILISKA OLJOR , AVOKADO är mycket bra - 10 % BÖNOR, ÄRTOR, NÖTTER TID för VILANDE. TID för MOTION. Professor Bengmark visade exempel på AGE-sänkande kost resp. AGE –höjande. Exakt likvärdig den som vi fick från MORINDA för ett år sedan. AGE HÖJANDE: SOCKER, bröd, KNÄCKEBRÖD, skorpor, pasta, MEJERIPRODUKTER, STEKT, rostad, grillad mat. Kraftigt höjande är också MJÖLKPULVERr, som finns i de flesta färdiga och halvfärdiga livsmedel. Typ glass, välling, barnmat, mesost, kliniska näringstillskott (dessa borde vara gröna smoothies), kokt potatis, kokt palsternacka, ris, bacon, korv, rött kött. COLADRYCKER, läsk, kaffe, speciellt mörkrostat, kinesisk soya, balsamvinäger, alkohol. STRESS. FÖR LITE SÖMN. INDUSTRIELL hantering av växter – rostning – torkning, åtgärder för att förbättra smak och hållbarhet, ger upphov till stora mängder AGE i födan. Mat kokt i höga temperaturer. Allt stekt, grillat, rostat. AGE SÄNKANDE: AVOKADO, BROCCOLI, SPENAT, GRÖNKÅL. FÖRSTÖR INTE MATEN. ÄT GRÖNSAKERNA RÅA. KOKT RÖDBETA ONYTTIG. RÅ RÖDBETA, NYTTIG. RÄDBETSBLASTEN, NYTTIGAST FÄRSKA TOBAKSBLAD, ICKE ROSTADE KAFFEBÖNOR är AGE-sänkande. CITRON, GRAPEFRUKT, körsbär, kål, rabarber, grönt te, lök, rödvin i små mängder. Färska kryddor och nötter. SURKÅL, kokta bönor, QUINOA, ärtor. KOKA MAT I LÅGA TEMPERATURER. MOTION - SÖMN 2013 introducerade MORINDA något innovativt, unikt och spännande för världen. The TruAge Scanner. Denna enhet är den enda bärbara scanner som exakt kan mäta nivån av AGE i kroppen. Uppfinnaren av TruAge scannern. Den holländske, Dr Andres Smit och hans företag DIAGNOPTICS, har ett exklusivt avtal att föra denna teknik till världen, genom Morinda. The TruAge scanner och TruAge scaningstekniken presenterades för tusentals medicinläkare och diabetesexperter vid American Diabetes Associations 73:e Scientific Sessions Expo den 21-25 juni 2013 i Chicago. Jag och några tusen Morinda produktkonsulter, från hela världen, hade redan fått testa scannern på ett konvent på Hawaii, april samma år. Att vara en del i ett företag som MORINDA, är som att vara steget före i den nya världen, där människan kan leva i harmoni med sig själv och naturen.

Presenter
Oberoende produktkonsult för Tahitian Noni International
Tahitian Noni™ Original, Tahiti Trim® Plan 40®, TePoemä®, Moea®, Tahitea®, och TaHIRO™ är varumärken som tillhör Tahitian Noni International
©Tahitian Noni International. Alla rättigheter reserverade. Används med tillstånd.